Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- kiełbasa krakowska sucha JBB
- jogurt grecki
- 1 ząbek czosnku
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
- majonez
Sposób przygotowania:
- Kiełbasę żywiecką kroimy w cienkie plasterki.
- Na dużym talerzu rozkładamy dwie warstwy ręcznika papierowego, następnie układamy plastry kiełbasy żywieckiej, kolejne przykrywamy dwiema warstwami ręcznika papierowego, a talerz wstawiamy do kuchenki mikrofalowej.
- Włączamy kuchenkę mikrofalową na 2-3 minuty na najwyższą moc.
- Do 1/2 jogurtu greckiego dodajemy 2 łyżki majonezu, przeciśnięty prze z praskę 1 ząbek
czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. - Opieczone chipsy przekładamy na suchy talerz lub do miseczki i serwujemy z dipem czosnkowo-jogurtowym.