Składniki:
- 6 serków naturalnych po 150g,
- pół fiolki zapachu rumowego,
- 4-6 łyżeczek stewii w proszku
- 2-3 opakowania żelatyny,
- Naturalny sok z jagód, czarnej porzeczki lub malin, kilka łyżeczek,
- 100 ml mleka,
- ¾ szklanki wody,
- owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Serki (trzymane w ciepłym miejscu) wkładamy do miski, dodajemy aromat rumowy i stewię w proszku, wszystko mieszamy.
- Następnie, ciągle mieszając, dodajemy żelatynę (2/3 opakowania) rozpuszczoną w mleku.
- Tak przygotowaną masę serową przekładamy do tortownicy i zostawiamy do zastygnięcia.
- Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy sok, dosładzamy ewentualnie stewią w proszku.
- Na zastygniętej masie układamy owoce i zalewamy galaretką.