
Składniki:
- 500 g udek z kurczaka bez kości
- 1 Fix Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
- 1 kiełbasa
- 150 g polędwiczki wieprzowej
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki oleju
- 300 ml wody
Sposób przygotowania:
- Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.
- Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.
- Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.
- Wlej 300 ml wody, dodaj fix Knorr Naturalnie Smaczne Gulasz i wymieszaj, by danie zyskało odpowiednią konsystencję.5. Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.