Gulasz z trzech mięs

Gulasz z trzech mięs

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość osób: 3 osoby

Składniki

  • 500 g udek z kurczaka bez kości
  • 1 Fix Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
  • 1 kiełbasa
  • 150 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 300 ml wody

Sposób przygotowania

1. Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.
2. Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.
3. Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.
4. Wlej 300 ml wody, dodaj fix Knorr Naturalnie Smaczne Gulasz i wymieszaj, by danie zyskało odpowiednią konsystencję.
5. Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.