Karnawałowy dip z awokado i miętą

Karnawałowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów! Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

 dip z awokado i miętą
Karnawałowy dip z awokado i miętą

Składniki

  • dojrzale awokado 2 szt.
  • Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • świeża mięta 2 gałązki
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania

  1. Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ.
  2. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem.
  3. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę.
  4. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.