Składniki (10 porcji):
- 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
- 500 g polędwiczek wieprzowych,
- 400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
- bulion,
- 20 g szałwii,
- 50 g masła,
- sos sojowy,
- 100 g selera
- 30 g świeżej mięty,
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek.
- Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą.
- Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę.
- Podsmaż polędwiczki na patelni.
- Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami.
- Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.