Składniki:
- ½ młodej kapusty
- 250 g makaronu łazanki
- 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
- 300 g pieczarek
- 2 szt. kiełbasy suszonej
- 2 łyżki margaryny
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.
- Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.
- Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.
- Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr, by podkreślić smak dania. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.