
Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie!
Składniki dla 3 osób
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 cebula
- Parmezan do starcia
- Mały słoiczek kaparów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 5 łyżek zielonego pesto
- 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff
Sposób przygotowania
- Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać.
- Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto.
- Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać.
- Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe!
Smacznego!