Makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.

Makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami. Foto. pixabay.com

Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie!

Składniki dla 3 osób

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • Parmezan do starcia
  • Mały słoiczek kaparów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek zielonego pesto
  • 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać.
  2. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto.
  3. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać.
  4. Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe!

Smacznego!