Zamieńcie klasyczne danie w kulinarną podróż, łącząc tradycję z nowoczesnością. Na obiad polecamy szczególnie klopsiki w nieco odmienionej wersji. Smacznego!
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 1 opakowanie Fix Kotlety mielone Knorr
- 0,25 główki młodej kapusty
- 300 g ziemniaków
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół papryczki chili
- 1 szczypta Majeranku z krajów śródziemnomorskich Knorr
- 50 ml oleju
- 125 ml wody
Sposób przygotowania:
- Fix rozmieszaj w 125 ml wody.
- Dodaj posiekaną papryczkę chili i odstaw na 3 minuty. Powstałym sosem dopraw mięso i wszystko razem wymieszaj.
- Z mięsnej masy uformuj małe klopsiki i usmaż je na rozgrzanym oleju. Gotowe klopsy odłóż na bok.
- Obierz ziemniaki, a następnie pokrój je w małą kostkę i ugotuj w wodzie z niewielką ilością soli. Całość odcedź.
- Czosnek i cebulę pokrój na drobne kawałki i podsmaż na patelni.
- Kapustę pokrój w szerokie pasy, dodaj na patelnię i smaż wspólnie wszystkie składniki.
- Posyp je majerankiem oraz dopraw wedle uznania.
- Do kapusty wrzuć usmażone klopsiki i ugotowane ziemniaki. Wymieszaj składniki ze sobą i podawaj na ciepło.