Na śniadanie, kolację i piknik polecamy przepyszną, świeżą pastę serowo kalafiorową z pieczonym czosnkiem. Smacznego!
Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem
200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
250 g kalafiora
100 g mleka
100 g wody
sól, pieprz, oliwa, główka czosnku
Z główki czosnku odciąć wierzch, zawinąć główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie.
Polać czosnek oliwą i piec ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wycisnąć z łupinek.
Kalafior ugotować w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedzić, zmiksować z serkiem i czosnkiem, doprawić do smaku
solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
Pasta serowo-kalafiorowa z czosnkiem na śniadanie
Słońce, bagietka, odrobina błękitu na niebie i w sercu, a do tego Mój Ulubiony. Czego chcieć więcej!