Składniki:
- 1 średni ogórek
- 250 g pomidorów, np. koktajlowych
- 1 średnia papryka
- 1 cebula, np. czerwona
- 100 g sałaty
- 1 kukurydza w kolbie
- 1 plaster arbuza
- 100 g łososia wędzonego
- 3 jajka
Dressing:
- 2 łyżki koperku
- 1 łyżka mięty
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oleju Rapso
- 1–2 łyżek soku z limonki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pokrój paprykę, ogórka, pomidory, arbuza i cebulę.
2. Kukurydzę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pokrój ugotowaną w grubsze plastry.
3. Jajka ugotuj na miękko.
4. Wyłóż na dwa talerze pokrojonego łososia oraz warzywa, arbuza i pokrojone na połówki jajka.
5. Przygotuj sos. Połącz pokrojone zioła, wyciśnięty czosnek z olejem i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
6. Gotową sałatkę podawaj z sosem i np. grzankami.
Smacznego!