Składniki:
- 1 opakowanie słodkich babeczek (dostaniecie je w każdym sklepie, np. Dan Cake)
- ¼ szklanki wody
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml śmietanki 36%
- 200 g soku z kwiatów bzu
- szczypta soli
- ulubione owoce sezonowe np. maliny
Sposób przygotowania:
- Babeczki wyjmujemy z opakowania.
- 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia.
- Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki.
- Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny.
- Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.