Ciekawe połączenie smaków, wydawałoby się, że nie pasujących do siebie.
Sałatka z malinami, twarogiem i szpinakiem. Polecamy
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 250 g świeżego szpinaku,
– garść świeżych malin,
– 1 Sos sałatkowy francuski Knorr,
– 3 łyżki oliwy,
– 2 łyżki orzechów włoskich,
– 80 g sera twarogowego,
– łyżka octu z białego wina,
– łyżka miodu.
Przygotowanie:
1. Szpinak umyj i osusz. Orzechy pokrusz, ser podziel na małe kawałki.
2. Na talerz wyłóż szpinak, ser i maliny. Posyp sałatkę orzechami.
3. Zrób sos: oliwę połącz z sosem Knorr, octem i miodem. Dzięki aromatycznemu sosowi sałatka nabierze ziołowego smaku.
4. Polej danie sosem i serwuj gościom.