
Idealnym składnikiem do imprezowych przekąsek będą parówki! Wbrew pozorom, mogą być głównym składnikiem zapiekanek, sałatek i potraw z ciasta francuskiego. Co więcej, ich przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Brzmi dobrze? Do dzieła!
Składniki:
- Opakowanie parówek (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
- ½ puszki kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- Pęczek rzodkiewek
Składniki na sos:
- Łyżka majonezu
- Mały jogurt naturalny
- Sól, pieprz do smaku
- Koperek
Sposób przygotowania:
- Parówki pokrój w talarki, a wszystkie warzywa w kostkę.
- Następnie dodaj kukurydzę.
- Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z majonezem, przypraw solą i pieprzem oraz dodaj
pokrojony koperek. - Na koniec połącz ze sobą wszystkie składniki.