Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami w 3 krokach!

Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję.

Toasts with goat cheese, grapes, nuts and honey, copy space, top view
Słodkie tosty z winogronem

Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!

Składniki

  • ½ kostki półtłustego twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)
  • 6 szt. winogron
  • 6 szt. orzechów (np. nerkowca)
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

 

 

 

1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.
2. Chleb upiec w tosterze.
3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.
Smacznego!