
Składniki
- 1 czerwona papryka
- 2 pomidory
- 3 łyżki
- łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantny
- 2 jajka
- łyżeczka pasty Harissa
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka Kminu rzymskiego z Indii Knorr
- pęczek natki kolendry
- pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem
Sposób przygotowania
- Na rozgrzanej Ramie podsmaż cebulę, a gdy się zeszkli, dodaj czosnek, paprykę, pomidory oraz ketchup Hellmann’s.
- Całość dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki, kminem i ewentualnie szczyptą soli.
- Duś pod przykryciem przez około 2-3 minuty.
- Na koniec dodaj posiekaną kolendrę i szczypior.
- W powstałym sosie zrób delikatne wgłębienie i wbij w nie dwa jajka.
- Całość przykryj, duś przez minutę lub dwie aż jajka się zetną.
- Podawaj z chlebem żytnim.