Z suszoną śliwką i wędzonym boczkiem z pewnością podbiją podniebienia naszych gości. Palce lizać!
Składniki:
- 300 g karkówki
- 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
- 4 łyżki sosu czosnkowego
- boczek wędzony w plastrach – 12 sztuk
- garstka suszonych śliwek
- 4 łyżki Sosu Hellmann’s CHILLI
- 2 łyżki oleju
- 1 pęczek świeżej, posiekanej kolendry
- drewniane patyki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
- Pokrój mięso w kostkę – mniej więcej o wymiarach 3 x 3 cm. Wymieszaj w misce sos chilli, olej, posiekaną kolendrę i Przyprawę do grilla Knorr, która nada mięsu delikatnego smaku i aromatu.
- Wymocz mięso w tak przygotowanej marynacie. Kawałki mięsa zawiń następnie w plastry boczku i nabijaj na zmianę ze śliwkami na przygotowane patyki.
- Szaszłyki wrzuć na ruszt i piecz na grillu przez około 15 minut, co jakiś czas je. Podawaj gotowe z ziemniakami pieczonymi, sałatą i sosem czosnkowym.