Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą w pomidorowo-kaparowym sosie
Składniki:
- 200 g makaronu orkiszowego
- 200 g piersi z kurczaka
- opakowanie pomidorów pelatti z puszki
- średnia cebula
- 150 g pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g rukoli
- opakowanie mini kulek mozzarelli
- łyżka kaparów
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.
- Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki.
- Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.
- Całość dopraw do smaku – nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.
- Sos połącz z makaronem.
- Tuż przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.