Składniki:
- 120 g suszonych, namoczonych i posiekanych grzybów
- bulion grzybowy Knorr
- mała, pokrojona w talarki marchewka
- 250 g pomidorów
- 80 g kaszy pęczak
- 80 g wymoczonej przez noc fasolki
- 30 g selera
- mała, drobno posiekana cebula
- litr wody
- 3 łyżki siekanego koperku
Sposób przygotowania:
- Przygotuj warzywa: pomidory, cebulę i pietruszkę drobno pokrój, a seler zetrzyj. Do garnka przełóż kaszę, grzyby, fasolę i jarzyny.
- Składniki zalej litrem wody i gotuj przez półtorej godziny.
- Pokrój marchew i koperek. Pierwszy ze składników, wraz z kostką bulionową Knorr, która podkreśli smak grzybów, dodaj do zupy.
- Całość dopraw wedle uznania i gotuj przez kolejne pół godziny.
- Posiekany koperek dodaj do zupy. Gdyby miała zbyt gęstą konsystencję, dodaj do niej niewielką ilość wody i gotuj przez kolejne 5 minut.