Krem zyska intensywny smak, jeśli pokrojone w kostkę buraki przesmażymy. Warto podać go w eleganckiej filiżance lub miseczce i udekorować odrobiną śmietany. Będzie wykwintnie!
Zupa krem z buraków:
Składniki:
- 400 g buraków
- 2 sztuki Rosół z kury Knorr
- 150 g ziemniaków
- 100 ml śmietany 36%
- łyżka masła
- łyżka majeranku suszonego
- 1 l wody
Sposób przygotowania:
- Buraki oraz ziemniaki pokrój
w kostkę i przesmaż w garnku na maśle. - Żeby uzyskać aromatyczny
bulion o bogatym smaku, warzywa zalej litrem wody i dopraw kostkami Knorr. Następnie całość zagotuj. Warzywa gotuj do miękkości i zmiksuj na gładki krem. - Śmietanę ubij na sztywno.
Gotową zupę nalej do talerzy i udekoruj odrobiną śmietany.
Smacznego!