Gulasz z fasolką szparagową i warzywami to doskonała propozycja na jesienny obiad. Rozgrzewający, pełen smaku i wartości odżywczych. Fasolka szparagowa idealnie komponuje się z gulaszem, ponadto posiada bardzo kluczowe dla naszego organizmu witaminy. Takie danie zaserwuje nam sporą dawkę witaminy C, witaminy A, czy beta-karotenu.
Składniki:
- 500 g wołowiny gulaszowej
- opakowanie Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 2 marchewki
- 250 g fasolki szparagowej
- łyżka natki pietruszki
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami – sposób przygotowania:
- Mięso pokrój w kostkę. Drobną posiekaj też cebulę. Marchewki obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Papryki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Z fasolki odetnij końcówki i pokrój ją na połówki.
- Podsmaż równomiernie na 1 łyżce oleju mięso, do czasu aż zbrązowieje, a następnie przełóż na talerz. Dodaj 2 kolejne łyżki oleju, dorzuć warzywa i smaż na średnim ogniu, w międzyczasie wszystko mieszając.
- Po około 5 minutach dolej 300 ml wody i wrzuć Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr, który wzbogaci danie o doskonały smak i aromat.
- Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez kolejne 45 minut – do chwili, aż mięso stanie się miękkie.
- W razie potrzeby dolej wodę. Gotową potrawę serwuj z natką pietruszki.