Jajka faszerowane w skorupkach z awokado to dobra propozycja na świąteczny stół.
Składniki:
- 8-10 jajek
- 2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i
- bazylią Well Well
- 1 awokado
- sok z 1/2 cytryny
- pęczek rzodkiewek
- świeża rzeżucha lub kiełki – np. pora lub rzodkwi
- pieprz, sól
Zobacz również – Jajka faszerowane jak jeże
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy, następnie przecinamy bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką.
- Wyjmujemy jajka ze skorupki i siekamy.
- Obieramy awokado, kroimy na dość drobne kawałki i skrapiany sokiem z cytryny.
- Rzodkiewki kroimy na półplasterki. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania.
- Mieszamy wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, doprawiamy ew. pieprzem i solą.
- Gotową masę nakładamy do pustych skorupek i dekorujemy kiełkami.