Tutaj przepis na proste i szybkie w przygotowaniu jajka – jeże:
Składniki:
- 4 jajka
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
- pół pęczka szczypiorku
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżka majonezu
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, następnie wystudź je, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Z każdej połówki wydrąż żółtko, a następnie wymieszaj z majonezem, aż powstanie pasta. Całość dopraw aromatycznym sosem sałatkowym Knorr.
- Przełóż gotową pastę do woreczka z odciętym rogiem i nałóż do wydrążonych wcześniej białek.
- Szczypiorek pokrój na 3-4 centymetrowe kawałki i powbijaj je pionowo w przygotowaną pastę z żółtek. Ważne, by szczypiorek był sztywny i świeży.
- Wytnij z papryki małe oczka i przyłóż do jeża. Do zrobienia oczek możesz wykorzystać też oliwki.