Z olejami przez świat – spotkanie z Cejrowskim
Tradycyjnie boso i w niebieskiej koszuli w wielkie kolorowe kwiaty, wypuszczonej na spodnie, Wojciech Cejrowski kapitanował warszawskiej restauracji „Galeon”, która przepłynęła przez pięć kontynentów szlakiem składników służących do tłoczenia na zimno 18 olei świata...
Zupa dla całej rodziny!
Świetnie sprawdzą się zarówno jako pierwsze danie obiadu, jak i podwieczorek. Ponadto może je jeść każdy – i mały, i duży. Wyśmienicie smakują zwłaszcza teraz, kiedy piękna, złota jesień niesie ze sobą coraz chłodniejsze dni....
Jak powinien wyglądać jesienno-zimowy jadłospis?
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – to twierdzenie, z którym każdy w życiu wielokrotnie się zetknął. To co zjemy rano w dużej mierze przekłada się na nasze siły w ciągu całego dnia. W przypadku...
Przepis na tofu w sosie sojowym
Doskonale smakuje przyprawione sosem sojowym Kikkoman. Z czym je łączyć? Jak je przygotować, by było smaczne?
Specyfika tofu
Zanim przejdziemy do propozycji przygotowania tofu, warto dowiedzieć się, dlaczego tak naprawdę powinno zagościć na naszych stołach. Ten...