
Czekolada świetnie łagodzi pikantny smak chili i sprawia, że całość smakuje niezwykle subtelnie. Zazwyczaj podaje się go z drobiem oraz takimi dodatkami jak ryż i warzywa. W duecie z mięsem tworzy danie wyjątkowe.
Mięso jest kruche, soczyste i doskonale komponuje się z bardziej dominującymi smakami. To produkt najwyższej jakości o smaku jak sprzed lat. Przyrządzając go według przepisu z pewnością zachwycimy najbliższych przy okazji zabierając ich w niezwykłą kulinarną podróż do Meksyku!
Składniki:
– 2 piersi z Kurczaka Zagrodowego
– 2 łyżki oliwy
– 1 cebula czerwona
– puszka pomidorów krojonych
– 1 papryczka chili
– 100 g czekolady gorzkiej
– sól i pieprz
– garść posiekanych pistacji
– ryż do podania
Przygotowanie:
Piersi Kurczaka Zagrodowego pokroić w średniej wielkości kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę oraz chili. Gdy cebula się zeszkli dodać mięso, podsmażać kilka minut, mieszając. Dodać pomidory i czekoladę, dusić, aż czekolada się rozpuści, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem, posypane pistacjami.
Smacznego!