Sekretem aromatycznego dania będzie dodanie szczypty koperku.
Składniki:
- 500 g filetów z dorsza bez skóry
- koperek
- 50 g rodzynek
- jajko
- 3 łyżki kaparów
- 2 kajzerki
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżki bułki tartej
- 100 ml śmietany 12%
Knorr Naturalnie Smaczne – Klopsiki w sosie pomidorowym
3 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
Sposób przygotowania:
- Koperek, kapary i białą rybę drobno posiekaj, kajzerkę pokrój w kosteczkę, przełóż wszystko do miski.
- Dodaj rodzynki, dwie łyżki kaszy manny i wbij jajko. Całość odstaw na 10 minut, aby bułka wchłonęła wilgoć. Po tym czasie wymieszaj.
- Z powstałego farszu uformuj małe okrągłe pulpeciki, obtocz je w bułce tartej i obsmaż na patelni na rozgrzanej margarynie.
- Do pulpetów dodaj śmietanę, pół szklanki wody i produkt do pulpetów Knorr, który podkreśli smak i aromat potrawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
- Gotuj pod przykryciem 2-3 minuty. Rybne pulpety podawaj z gotowanymi ziemniakami.