
Składniki
- plastry sera żółtego Edamski Hochland
- pierś z kurczaka
- 1 awokado
- 1 mały brokuł
- mała puszka kukurydzy
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
- ząbek czosnku
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką.
- Usmażyć na oleju, ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, krótko ugotować w osolonej wodzie – al dente, schłodzić zimną wodą, odsączyć.
- Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą, kurczakiem, brokułem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
- Nakładać na plastry sera i zawijać w rulony.
- Przed podaniem schłodzić w lodówce.