Sobowtór Macieja Dowbora w 4. edycji „Hell’s Kitchen”. Poznaj uczestników show Polsatu.

Już ósmego września startuje czwarta edycja najbardziej piekielnego show kulinarnego w Polsce. - To będzie najlepsza pod względem kulinarnym edycja "Hell's Kitchen" - zapewnia szef Wojciech Modest Amaro.

Sobowtór Macieja Dowbora

Czternaścioro uczestników podzielonych na dwie drużyny: niebieską i czerwoną, już w przyszły wtorek o godzinie 20:05 w Polsacie, rozpocznie piekielną walkę o 100 tysięcy złotych i pracę w Atelier Amaro.

Wśród uczestników są zarówno zawodowcy, jak i amatorzy. Wśród czternastki znalazł się Mateusz Grzędziński, który jest bardzo podobny do prezentera Macieja Dowbora.

Zobaczcie, kto jeszcze powalczy o nagrodę główną.

Mamy dla was także materiał wideo, w którym możecie zobaczyć, że nowa edycja kulinarnego show będzie naszpikowana emocjami, jakich nie ma w innych tego typu programach. Łzy, pot, a nawet krew będą nieodłącznym elementem każdego odcinka.

Będziecie oglądać nową edycję „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”?

DRUŻYNA CZERWONA:

Monika Kumor – Koziegłowy – 25 lat

Absolwentka prawa i matka 15-miesięcznego synka. Gotuje z zamiłowania, ale nigdy nie robiła tego zawodowo. Wielka fanka Gordona Ramsaya, którego podziwia za kreatywność i pewność siebie.

Anna Błaszkiewicz – Wrocław  – 25 lat

Blogerka kulinarna. Na co dzień tworzy ceramikę użytkową i jest wolontariuszką. Bardzo lubi rywalizację i jest pewna siebie. Jej ulubionym szefem kuchni jest Hugh Fearnley-Whittingstall.

Emilia Domaradzka – Kraków – 19 lat

Studentka pielęgniarstwa. Gotuje, bo lubi. W wolnym czasie jeździ na rolkach, czyta i zajmuje się wizażem. Potrafi mówić w śląskiej gwarze. Fanka kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Najmłodsza uczestniczka „Piekielnej Kuchni”.

Justyna Kołcon – 25 lat – Poznań

Na co dzień zajmuje się wychowywaniem 15-miesięcznej córeczki, a w weekendy pracuje jako baristka w kawiarni. Niezwykle ambitna i zorganizowana. Wierzy, że może wygrać „Hell’s Kitchen”. W kuchni nie toleruje półproduktów , mrożonek i kostek rosołowych.

Katarzyna Chudzicka – 25 lat – Ząbkowice Śląskie

Amatorka gotowania. Na co dzień jest kelnerką. Uczy się grać na perkusji, trenowała przez sześć lat karate, a obecnie jej pasją jest bieganie. Lubi rywalizować. Podczas gotowania często zapomina o soli. Obecnie mieszka i pracuje w Niemczech.

Malwina Kurlenda – 21 lat – Toruń

Wspólnie z mamą pracuje w firmie cateringowej. Interesuje się fitnessem. Nie toleruje chamstwa. Jest przebojowa, ale czasem roztrzepana. Nie radzi sobie z krytyką. Jej największym osiągnięciem jest bycie niezależną.

Paulina Makarska – 31 lat – Białystok

Pracuje w urzędzie marszałkowskim i prowadzi małą firmę cateringową. Gotowanie jest jej największą pasją. Rywalizacja mobilizuję ją i powoduje, że stara się być jeszcze lepsza we wszystkim co robi. Nie lubi odtwarzać przepisów 1:1 i nie radzi sobie z deserami.

 DRUŻYNA NIEBIESKA:

Adam Ignasiak – 26 lat – Ruda Śląska

Na co dzień sprzedaje artykuły BHP.  Nigdy nie gotował zawodowo. Wielki fan Górnika Zabrze. Jego cała rodzina wyemigrowała do Irlandii. On postanowił jednak zostać w Polsce i tutaj ułożyć sobie życie. Lubi być w centrum zainteresowania i jest nieprzewidywalny. Skończył technikum gastronomiczne.

Adam Włodarczyk – 25 lat – Poznań

Od trzech lat pracuje w gastronomii. Obecnie na stanowisku młodszego kucharza w jednej z poznańskich restauracji. Gra na kilku instrumentach muzycznych, m.in. gitarze, klawiszach i perkusji. Nigdy nie rozstaje się z sziszą, którą zabrał także do programu. Ambitny i pracowity.

Damian Marchlewicz – 25 lat – Łódź

Odkąd pamięta jego największą pasją było gotowanie. Studiował technologię żywienia. Miał okazję pracować w kuchni, ale niedawno swoje życie związał z fundacją, która pomaga młodym osobom w zdobywaniu doświadczenia zawodowego. Jest bardzo spokojny i dokładny. Ma nadzieję, że dzięki programowi ponownie zacznie zajmować się gotowaniem i odzyska utraconą pasję.

Karol Fijołek – 26 lat – Wisła

Pracuje na stanowisku kucharza w renomowanej restauracji w Wiśle, gdzie wspólnie z kolegą tworzą menu i serwują dania. Jest bardzo ambitny i pewny siebie. W wolnych chwilach rysuje, szkicuje i jeździ na rowerze. Interesuje się psychologią. Od trzech miesięcy szczęśliwie zakochany.

Marcin Wodziński – 42 lata – Łódź

Właściciel pizzerii w Łodzi. Szczęśliwy mąż i ojciec dwójki dzieci – 15-letniego syna i 20-letniej córki. W programie najbardziej chciałby rozwinąć kulinarne umiejętności. Jest pewny siebie. Bywa nerwowy. Najstarszy uczestnik czwartej edycji „Hell’s Kitchen”.

Mateusz Grzędziński – 29 lat – Wrocław

Pracował w restauracji jako kucharz, menager, kelner, a czasem także dostawca. Zawodnik wrocławskiej drużyny futbolu amerykańskiego „Outlaws Wrocław”. Ojciec dwójki dzieci. Jest pracowity, kreatywny i zaradny. Świetnie odnajduje się w roli lidera grupy. Jego autorytetem wśród kucharzy jest Gennaro Contaldo. Myśli o założeniu kanału kulinarnego na YouTube. Ze względu na podobieństwo do prezentera Macieja Dowbora w programie dostał przydomek Dowbor.

Piotr Schroeder – 31 lat – Gdańsk

Gotowania nauczył się od rodziców. Uwielbia gotować, przede wszystkim dla swoich dzieci – 18-miesięcznej córeczki oraz 3-letniego synka. Obecnie jest specjalistą do spraw prawnych w Gdańsku. Gra w piłkę nożną i śpiewa w amatorskim chórze. Obok Davida Beckhama jego drugim największym idolem jest Wojciech Modest Amaro.

Fot. Materiały prasowe/Polsat