Składniki
- 1 gruszka
- 2 jabłka
- 1 łyżka masła z Bretanii Croises
- 150 g kaszy jaglanej Wiodąca Marka
- 100 g cukru brązowego
- 1 jajko
- 2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- pół łyżeczki świeżo startego cynamonu
- sok z połowy cytryny
- 50 g płatków migdałowych Wiodąca Marka
Sposób przygotowania
- Przygotuj prażone jabłka z gruszką.
- Umyj owoce i obierz je oraz usuń gniazda nasienne.
- Pokrój owoce w plastry i przełóż do wody z sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
- Następnie odsącz je na durszlaku.
- Na głębokiej patelni rozgrzej masło.
- Dodaj owoce oraz cukier brązowy
i smaż na dużym ogniu przez około 5 minut. N - a koniec dodaj cynamon i zamieszaj.
- Odstaw do ostygnięcia. Ważne, żeby owoce pozostały lekko twarde.