Czas przygotowania: 35 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
- 600 g piersi z kurczaka
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki przyprawy do złotego kurczaka Knorr
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 puszka brzoskwiń
Sposób przygotowania:
- Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.
- Wymieszaj je z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka Knorri sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny.
- Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.
- Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.
- Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.
Wiosenne podróże, czyli śladami kulinarnych przygód
Kulinarne podróże to więcej niż tylko odkrywanie nowych miejsc – to wędrówki między zapachami i smakami, które określają charakter danego regionu. A kiedy może być na to lepszy czas niż na wiosnę, kiedy przyroda budzi się do życia, a krajobraz wokół nas mieni się wieloma kolorami. Nieważne, czy wybieracie się w dalekie podróże zagraniczne, czy może na krótkie wycieczki po lokalnych po łąkach i górach – pamiętajcie, by zabrać ze sobą przekąski przygotowane ze świeżych i orzeźwiających składników.