Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Czas przygotowania: 35 minut

Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki przyprawy do złotego kurczaka Knorr
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.
  2. Wymieszaj je z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka Knorri sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny.
  3. Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.
  4. Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.
  5. Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

 Wiosenne podróże, czyli śladami kulinarnych przygód

Kulinarne podróże to więcej niż tylko odkrywanie nowych miejsc – to wędrówki między zapachami i smakami, które określają charakter danego regionu. A kiedy może być na to lepszy czas niż na wiosnę, kiedy przyroda budzi się do życia, a krajobraz wokół nas mieni się wieloma kolorami. Nieważne, czy wybieracie się w dalekie podróże zagraniczne, czy może na krótkie wycieczki po lokalnych po łąkach i górach – pamiętajcie, by zabrać ze sobą przekąski przygotowane ze świeżych i orzeźwiających składników.