Jesteś w błędzie! Jesień przynosi ze sobą produkty, które pozwolą przyrządzić doskonałe jesienne zupy. Ratunkiem w takiej sytuacji może być szybka, jesienna zupa z klopsikami. Trochę mięsa mielonego, marchewka z groszkiem, jajko, bułka tarta, odpowiednie doprawienie i voila! – doskonała zupa na stole!
Zupa z klopsikami – składniki:
- 300 g mięsa mielonego wołowego
- 1 bulionetka drobiowa Knorr
- 300 g marchewki z groszkiem
- 1 jajko
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 litr wody
Sposób przygotowania:
- Połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Całość wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.
- W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.
- Dodaj bulionetkę która dopełni smak potrawy. Następnie przykryj garnek. Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 15 lub 20 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
- Równie prosta, ale zdecydowanie bardziej pożywna będzie Zupa fasolowa na kiełbasie. Wystarczy podsmażyć w garnku wszystkie składniki, zalać je wodą, doprawić, a następnie dodać fasolę i chwilę gotować