Szybka zupa z klopsikami

Myślisz, że wraz z latem skończył się czas korzystania z wielu świeżych produktów, z których można przygotować świetne dania?

zupa-z-klopsikami
Szybka jesienna zupa z klopsikami

Jesteś w błędzie! Jesień przynosi ze sobą produkty, które pozwolą przyrządzić doskonałe jesienne zupy. Ratunkiem w takiej sytuacji może być szybka, jesienna zupa z klopsikami. Trochę mięsa mielonego, marchewka z groszkiem, jajko, bułka tarta, odpowiednie doprawienie i voila! – doskonała zupa na stole!

Zupa z klopsikami – składniki:

  •     300 g mięsa mielonego wołowego
  •     1 bulionetka drobiowa Knorr
  •     300 g marchewki z groszkiem
  •     1 jajko
  •     1 łyżka bułki tartej
  •     1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  •     1 litr wody

Sposób przygotowania:

  1. Połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Całość wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.
  2. W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.
  3. Dodaj bulionetkę która dopełni smak potrawy. Następnie przykryj garnek. Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 15 lub 20 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  4. Równie prosta, ale zdecydowanie bardziej pożywna będzie Zupa fasolowa na kiełbasie. Wystarczy podsmażyć w garnku wszystkie składniki, zalać je wodą, doprawić, a następnie dodać fasolę i chwilę gotować