
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 2 surowe białe kiełbasy
- 4 jajka
- 15 g chrzanu
- 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 2 białe cebule
- 2 łyżki mąki
- 80 ml oleju
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 2 litry bulionu drobiowego
Zobacz również – Pascha wielkanocna ze śliwkami kalifornijskimi
Sposób przygotowania:
- Pokrój w kostkę cebulę i zeszklij ją w garnku na oleju. Następnie dodaj mąkę i wszystko zasmaż.
- Przygotuj 2 litry bulionu drobiowego według ulubionego przepisu i zalej nim zasmażkę.
- Do całości wrzuć kiełbasę i dopraw Delikatem przyprawą uniwersalną Knorr. Wywar gotuj przez około 20 minut.
- Po tym czasie wyjmij kiełbasę, lekko ją ostudź i pokrój w plasterki.
- Ugotuj jajka na twardo, po czym posiekaj je albo zetrzyj na tarce.
- Do zupy dodaj chrzan i śmietanę. Gotuj jeszcze raz przez około 15 minut do momentu, aż danie przejdzie smakiem chrzanu.
- Na koniec wrzuć do zupy plastry kiełbasy oraz posiekane jajka. Danie serwuj z dodatkiem natki pietruszki.