
Znajdziemy cztery nowe propozycje – Deser Malinowe Brownie, Deser Mango, Deser Pistacjowy oraz Deser Bakaliowy. Wszystkie od podstaw przygotowywane z lodów produkowanych rzemieślniczymi metodami według tradycyjnych receptur marki Grycan.
Deser Malinowe Brownie
Połączenie trzech kulek lodów – czekoladowych, stracciatella i sorbetu z malin skomponowanych z gorącym, obłędnie czekoladowym ciastkiem brownie własnej produkcji. Kompozycję dopełnia bita śmietana, przygotowywany na miejscu w lodziarnio-kawiarni sos z malin, oraz chrupiąca waflowa rurka wypiekana i ręcznie zwijana we własnej pracowni cukierniczej.

Deser Mango
Słoneczne połączenie sorbetu z mango i lodów śmietankowych z musem
z niezwykle słodkiej odmiany mango Alfonso, plastrami banana, bitą śmietaną i maślanym „kocim ciasteczkiem” przygotowywanym ręcznie na bazie tej samej rodzinnej receptury, którą stosował ojciec Elżbiety Grycan jako szef pracowni cukierniczej Hotelu Bristol.

Nowy Deser Bakaliowy
Kompozycja jednych z najchętniej wybieranych przez gości lodziarnio-kawiarni lodów bakaliowych i lodów czekoladowych z ubijaną na miejscu, puszystą i słodką bitą śmietaną oraz polewą czekoladową. Całość udekorowana została bezami kawowymi wypiekanymi we własnej pracowni cukierniczej.

Deser Pistacjowy
Łączy aromatyczne lody pistacjowe i doskonale podkreślającą ich smak, kulkę lodów czekoladowych. Kompozycja udekorowana jest puszystą i słodką bitą śmietaną, polewą czekoladową oraz pistacjami. Dekorację uzupełniają chrupiące bezy własnej produkcji.
