Grillowane steki to pyszne danie, które przygotujesz w zaledwie 30 minut. Soczyste i aromatyczne mięso zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.
Składniki:
- 4 steki z rostbefu
- 1 łyżeczka Przyprawy do grilla Knorr
- 4 łyżki Sosu Hellmann’s Steak
- sok z 1 pomarańczy
- 30 ml tequili
- 1 posiekana papryczka chilli
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- 6 suszonych pomidorów w oleju
- 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- 2 łyżki startego parmezanu lub innego twardego sera
Sposób przygotowania:
- Mięso umyj oraz osusz za pomocą papierowego ręcznika.
- Połącz ze sobą: sos do steków, Przyprawę do grilla Knorr, tequilę, miód, oliwę z oliwek, sok pomarańczowy oraz posiekaną kolendrę i papryczkę chili.
- W przyrządzonej marynacie obtocz starannie steki, a następnie odstaw je na pół godziny w chłodne miejsce.
- Po 30 minutach połóż na gorącym grillu zamarynowane kawałki mięsa i smaż je przez około 10-15 minut. Pamiętaj by, co kilka chwil odwracać steki. Czas smażenia wołowiny dostosuj do swoich preferencji smakowych.
- Mieszankę sałat wymieszaj z suszonymi pomidorami i całość polej oliwą z oliwek oraz posyp startym serem. Steki serwuj wraz z sałatką i pieczywem.
Ilość osób: 4
Czas przygotowania: 30 minut