Kaszanka z grilla w papilotach

Podczas grillowania warto wykorzystać folię lub papiloty. Tak, te ostatnie nie służą wyłącznie do modelowania szałowej fryzury. Przekonajcie się, że kaszanka w papilotach będzie wyglądać naprawdę efektownie.

kaszanka z grilla w papilotacht - Kaszanka z grilla w papilotach
Kaszanka z grilla w papilotach.

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

  • 400 g kaszanki
  • 1 łyżka Przyprawy do grilla Knorr
  • 150 g pikantnego ketchupu
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • ząbki czosnku
  • 50 g suszonych wędzonych śliwek
  • 2 łyżki Majeranku z krajów śródziemnomorskich Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Kaszankę oczyść ze skóry i wymieszaj z posiekanymi ząbkami czosnku, majerankiem, kawałkami śliwki, podsmażonymi półplastrami cebuli oraz jabłkiem pokrojonym w kostkę. Dopraw Przyprawą do grilla Knorr oraz ketchupem.
  2. Pozawijaj kaszankę z resztą dodatków w pergamin, a następnie owiń całość w folię aluminiową. Papiloty grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie pod przykryciem przez około 30 minut.

Smacznego!