Okazuje się, że papiloty nie służą wyłącznie do modelowania szałowej fryzury. Kaszanka z grilla zrobiona z wykorzystaniem folii będzie wyglądać naprawdę równie efektownie!
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość osób: 4
Składniki na kaszankę z grilla:
- 400 g kaszanki
- 1 łyżka Przyprawy do grilla Knorr
- 150 g pikantnego ketchupu
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 50 g suszonych wędzonych śliwek
- 2 łyżki Majeranku z krajów śródziemnomorskich Knorr
Sposób przygotowania kaszanki z grilla:
- Kaszankę oczyść ze skóry i wymieszaj z posiekanymi ząbkami czosnku, majerankiem, kawałkami śliwki, podsmażonymi półplastrami cebuli oraz jabłkiem pokrojonym w kostkę. Dopraw Przyprawą do grilla oraz ketchupem.
- Pozawijaj kaszankę z resztą dodatków w pergamin, a następnie owiń całość w folię aluminiową. Papiloty grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie pod przykryciem przez około 30 minut.
Smacznego!