Naleśniki z kurczakiem w sosie bolognese

Nuda w kuchni dopada często. Dzieci ciągle proszą o ulubione naleśniki z serem, podczas Świąt króluje pieczeń z pieczarkami, a jak pierogi - to ruskie. Jest na to sposób – tajemnica tkwi w farszu!

nalesniki z kurczakiem

Te naleśniki, mimo że nie są tradycyjne mają wyjątkowy smak!

Składniki:

  • 5 naleśników
  • Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
  • 200 g filetu z piersi kurczaka
  • marchewka
  • 100 g sera żółtego ementaler
  • 100 ml kwaśnej śmietany 18%

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokrój w kostkę mięso i marchewkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Przesmaż mięso na złoto na 1 łyżce oleju.
  2. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese, aby nadać potrawie smaku.
  3. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 minut. Ostudź. Wypełnij naleśniki farszem mięsnym i zroluj.
  4. Ułóż naleśniki w dobrze natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadź na nich śmietanę i posyp serem.
  5. Piecz przez ok. 10 minut, do momentu, gdy ser roztopi się i lekko zrumieni na złoto.