Te naleśniki, mimo że nie są tradycyjne mają wyjątkowy smak!
Składniki:
- 5 naleśników
- Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
- 200 g filetu z piersi kurczaka
- marchewka
- 100 g sera żółtego ementaler
- 100 ml kwaśnej śmietany 18%
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Pokrój w kostkę mięso i marchewkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Przesmaż mięso na złoto na 1 łyżce oleju.
- Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese, aby nadać potrawie smaku.
- Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 5 minut. Ostudź. Wypełnij naleśniki farszem mięsnym i zroluj.
- Ułóż naleśniki w dobrze natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadź na nich śmietanę i posyp serem.
- Piecz przez ok. 10 minut, do momentu, gdy ser roztopi się i lekko zrumieni na złoto.