Firma Złoto Polskie stworzyła innowacyjną metodę produkcji oleju rzepakowego spełniającego wszystkie wymagania świadomego konsumenta: zapewniając produkt tłoczony na zimno o idealnej barwie i wyjątkowo delikatnym smaku i zapachu. Otrzymane oleje nie są poddane rafinacji, dzięki czemu zawierają, oprócz lipidów, także wiele innych drogocennych substancji, takich jak witaminy, polifenole, tokoferole, skwalen i karotenoidy.
W procesie tłoczenia została wyeliminowana łuska – materiałem do tłoczenia są zawarte w nasionku liścienie i zarodek, które zawierają większość oleju z ziarna, ale nie zawierają substancji antyżywieniowych. Usunięcie okrywy znacznie podwyższa jakość oleju i pozwala uzyskać najwyższej klasy olej bez procesu rafinacji.
Pytanie konkursowe:
Dlaczego olej Olandia jest tłoczony na zimno z zarodków rzepaku? Napisz w meilu na [email protected] w temacie – Olandia
Nagrody:
Zasady są proste!
1. Odpowiedz na pytanie konkursowe: Dlaczego olej Olandia jest tłoczony na zimno z zarodków rzepaku? Napisz w meilu na [email protected] w temacie – Olandia
2. Polub post konkursowy na fejsbuku
Na Wasze meile czekamy do 28 września, zaś ogłoszenie wyników nastąpi 30 września o 12.00