Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? Magda Gessler

Będzie mi bardzo miło, jeżeli wybierzecie się w Polskę moim śladem i odwiedzicie poziomkowe adresy. Wchodząc do restauracji czy hotelu oznaczonego Poziomką, poznacie moje spełnione marzenie o dobrej, uczciwej kuchni i serdecznej gościnności.

Magda Gessler
Magda Gessler

Gdzie można smacznie zjeść i doskonale wypocząć? Nikt nie wie tego lepiej, niż gwiazda „Kuchennych rewolucji”! Magda Gessler już po raz trzeci nagradza najlepsze polskie restauracje i hotele. „Poziomki 2016/2017” to niezawodny przewodnik, dzięki któremu każdy wyjazd będzie strzałem w dziesiątkę. Książka ukazała się 15 czerwca!

Najsłynniejsza polska restauratorka, właścicielka ponad 20 restauracji i kawiarni, kreatorka gustu, smaków i nowych miejsc, która mówi o sobie, że jest reżyserem sztuki, w której każdy z gości jej restauracji gra główną rolę. Magda Gessler od sześciu lat jest gwiazdą telewizyjnego programu „Kuchenne rewolucje”, w którym podróżuje po całej Polsce, by pomagać restauratorom w kryzysie. W zaledwie cztery dni potrafi zamienić upadający lokal w popularną restaurację wysokiej jakości. Jest surowa, wymagająca i bezkompromisowa, dzięki czemu jak nikt inny potrafi szczerze ocenić każde miejsce. Magda Gessler już po raz trzeci przyznaje Poziomki – specjalne osobiste i subiektywne odznaczenia, które stworzyła na wzór gwiazdek Michelin, by nagradzać restauracje i hotele wyróżniające się najwyższą jakością jedzenia i obsługi.

„Poziomki 2016/2017. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?” to niezawodna nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski, w sam raz dla par, rodzin, singli, na podróż służbową, wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. Magda Gessler prezentuje ponad 150 miejsc, dla których warto wybrać się w podróż po Polsce. Wśród nich znajdują się podopieczni z „Kuchennych rewolucji”, którzy wykorzystali porady restauratorki, nabrali rozpędu i dziś prowadzone przez nich lokale rozkwitają. Nie zabrakło także restauracji i hoteli, które wydają się niepozorne czy znajdują się w rejonach zdawałoby się skazanych na porażkę, a które goszczą i karmią niczym w Paryżu.

Magda Gessler – z wykształcenia malarka, absolwentka madryckiej Akademii Sztuk Pięknych. Szybko okazało się, że równie śmiało jak obrazy komponuje smaki. Dzisiaj prowadzi kilka restauracji – m.in. U Fukiera na warszawskiej Starówce czy Słodki… Słony (także w stolicy). Od sześciu lat podróżuje po kraju, zmieniając jego kulinarne oblicze jako gwiazda polskiej edycji „Kuchennych rewolucji”. Jest też jurorką polskiej edycji programu „Masterchef”. Od trzech sezonów Magda Gessler przyznaje swoje nagrody – Poziomki – najlepszym restauracjom i hotelom w Polsce. Sama spędza w podróżach po  polskich miastach i miasteczkach trzysta dni w roku, dlatego chce pomóc innym odnaleźć najlepsze adresy na gastronomicznej mapie Polski.