Składniki:
- 8 dużych jaj
- pół szklanki mleka
- 80 g posiekanego świeżego szpinaku
- 5 posiekanych pomidorów sezonowych
- 2 szalotki pokrojone w kostkę
- 20 g pokrojonej pietruszki
- 2 szalotki
- pół paczki rozdrobnionegoo sera feta
- 1 pokrojone awokado
- pół szklanki startego sera
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik (np. Beko) do 180 stopni.
- Posmaruj formy na muffiny oliwą z oliwek.
- W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka i mleko.
- Ciągle mieszając dodawaj szpinak, pietruszkę, pomidory i szalotki.
- Wypełnij masą miseczki na muffiny i piecz przez 20 – 25 minut.
- Wyjmij muffiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, a następnie przy pomocy noża wyjmij muffiny z foremek.
- Posyp kawałkami awokado, sezonowymi pomidorami i serem.