Przepis na jajeczne muffiny

Masz w domu małego gracza? W dniu ważnego meczu zaproponuj jajeczne muffiny. Posiłek przygotowany z wybranych przez was wcześniej sezonowych warzyw doda energii do gry.

Przepis na jajeczne muffiny

Składniki:

  • 8 dużych jaj
  • pół szklanki mleka
  • 80 g posiekanego świeżego szpinaku
  • 5 posiekanych pomidorów sezonowych
  • 2 szalotki pokrojone w kostkę
  • 20 g pokrojonej pietruszki
  • 2 szalotki
  • pół paczki rozdrobnionegoo sera feta
  • 1 pokrojone awokado
  • pół szklanki startego sera

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik (np. Beko) do 180 stopni.
  2. Posmaruj formy na muffiny oliwą z oliwek.
  3. W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka i mleko.
  4. Ciągle mieszając dodawaj szpinak, pietruszkę, pomidory i szalotki.
  5. Wypełnij masą miseczki na muffiny i piecz przez 20 – 25 minut.
  6. Wyjmij muffiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, a następnie przy pomocy noża wyjmij muffiny z foremek.
  7. Posyp kawałkami awokado, sezonowymi pomidorami i serem.