Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem

Rolada to danie idealne na każdą okazję. Podawać możesz ją na ciepło w formie obiadowej lub na zimno w plastrach, jako przekąskę!

Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • ½ świeżego brokułu
  • 200 g sera 02
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat, a następnie doprawić solą i pieprzem.
  2. Brokuły porozdzielać na różyczki, wymieszać z serem utartym na grubych oczkach i wyłożyć na filety z kurczaka.
  3. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce.
  4. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200 stopni przez ok. 30 minut.

Smacznego!