Sałatka z komosy ryżowej i ziół

Kiedy po zabieganym dniu marzymy o chwili przyjemności, zaparzmy kubek swojej ulubionej herbaty i przygotujmy pyszną, pożywną kolację. Świetny pomysł to wegetariańskie tortille z dodatkiem orzeszków piniowych.

Sałatka z komosy ryżowej i ziół

Dla miłośników kuchni doskonała okaże się francuska tarta z porem, szparagami i z suszonymi pomidorami. A jeśli szukamy propozycji na lekki posiłek, sięgnijmy po sałatkę z komosy ryżowej i ziół! Do wyboru, do koloru!

Składniki:

  • ¼ kg komosy ryżowej
  • 500 ml Bulionu na włoszczyźnie Knorr
  • 2 małe cebule
  • 1 cukinia
  • 265 g ciecierzycy z puszki
  • 50 g sera feta
  • 2 łyżki mięty, koperku i kolendry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 120 g rukoli
  • 3 łyżki tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj komosę zgodnie z zaleceniami producenta, zalewając ją bulionem Knorr, by nadać daniu głęboki smak.
  2. Pokrój cebulę w półkrążki i zrumień.
  3. Sparz wrzątkiem cukinię i pokrojoną dodaj na patelnię.
  4. Posiekaj liście mięty, koperku i kolendry.
  5. Do gotowej komosy dołóż cebulę z cukinią, zioła i ciecierzycę (odsączoną z zalewy) oraz sok z cytryny.
  6. Wszystko starannie wymieszaj. Przypraw do smaku.
  7. Serwuj sałatkę z rukolą, posyp pokruszoną fetą.