Dla miłośników kuchni doskonała okaże się francuska tarta z porem, szparagami i z suszonymi pomidorami. A jeśli szukamy propozycji na lekki posiłek, sięgnijmy po sałatkę z komosy ryżowej i ziół! Do wyboru, do koloru!
Składniki:
- ¼ kg komosy ryżowej
- 500 ml Bulionu na włoszczyźnie Knorr
- 2 małe cebule
- 1 cukinia
- 265 g ciecierzycy z puszki
- 50 g sera feta
- 2 łyżki mięty, koperku i kolendry
- 2 łyżki soku z cytryny
- 120 g rukoli
- 3 łyżki tłuszczu do smażenia
Sposób przygotowania:
- Przygotuj komosę zgodnie z zaleceniami producenta, zalewając ją bulionem Knorr, by nadać daniu głęboki smak.
- Pokrój cebulę w półkrążki i zrumień.
- Sparz wrzątkiem cukinię i pokrojoną dodaj na patelnię.
- Posiekaj liście mięty, koperku i kolendry.
- Do gotowej komosy dołóż cebulę z cukinią, zioła i ciecierzycę (odsączoną z zalewy) oraz sok z cytryny.
- Wszystko starannie wymieszaj. Przypraw do smaku.
- Serwuj sałatkę z rukolą, posyp pokruszoną fetą.