
Składniki:
- 1 czerwona lub biała cebula
- 600 g ziemniaków
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 szczypta Pieprzu czarnego mielonego z Wietnamu Knorr
- 1 pęczek świeżego szczypiorku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szt. Bulionu na włoszczyźnie Knorr
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 2 łyżki świeżego koperku
Sposób przygotowania:
- Szczypiorek i koperek posiekaj drobno, a cebulę pokrój, by otrzymać piórka.
- Rozprowadź bulion w 300 ml wrzątku, a następnie dodaj ocet i oliwę.
- Ziemniaki gotuj w mundurkach przez ok. 20 minut – aż będą miękkie.
- Zwróć uwagę, by ich nie przegotować.
- Wystudź je, obierz, pokrój w szerokie plastry.
- Potem zalej bulionem.
- Przełóż składniki do salaterki, przykryj folią – ma ona ściśle przylegać.
- Odłóż do wystygnięcia.