Pieczone w panierce z płatków owsianych i musztardy nabiorą zupełnie nowego i oryginalnego smaku. Z pewnością polubią je także najmłodsi:
Składniki:
- 1 kg podudzia z kurczaka
- 4 łyżki Przyprawy do mięs Knorr
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki mąki
Sposób przygotowania:
- Sugerowaną w składnikach ilość przyprawy Knorr, która dobrze podkreśla smak potraw mięsnych, połącz z miodem, płatkami owsianymi i musztardą. Dla nadania daniu pikanterii możesz dodać również łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.
- Podudzia z kurczaka najpierw obtocz w mące, a następnie zanurzaj w marynacie.
- Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Zapobiegnie to przypaleniu się miodu.
- Udka piecz pod przykryciem w nagrzanym do 250°C piekarniku przez 50 minut.
- Następnie zdejmij z naczynia pokrywę i piecz przez kolejne 10 minut. Danie podawaj na gorąco.