
Lato to czas warzywnego urodzaju, dlatego przygotowując posiłki warto to wykorzystać. W upalne dni, które nie sprzyjają apetytowi, świetnie sprawdzi się lekka kuchnia oparta na sałatkach ze świeżych warzyw i owoców. Do wyboru mamy wiele sezonowych propozycji, takich jak fasolka szparagowa, cukinia, ogórki czy pomidory. Są bogate w witaminy i często zawierają dużo wody, przez co wspomogą nasz organizm.
Składniki:
- kilka plasterków polędwicy królewskiej light marki Konspol
- garść zielonej fasolki szparagowej
- garść pestek granatu
- ½ puszki kukurydzy
- garść liści szpinaku
- kilka cienkich płatków parmezanu
- oliwa z oliwek
- pieprz i sól
Sposób przygotowania:
- Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, po czym kładziemy ją do miski.
- Do miski dodajemy również liście szpinaku, kukurydzę i pestki granatu. Całość mieszamy.
- Na wierzchu układamy plasterki polędwicy królewskiej light w plastrach oraz płatki parmezanu.
- Całość skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy pieprzem i solą.