Grzyby to częsty składnik jesiennych potraw. Czy jednak pasuje do spaghetti? Przekonajcie się sami.
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 2 puszki krojonych pomidorów
- Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
- cukinia
- papryka
- 150 g pieczarek
- cebula
- garść świeżej bazylii
- łyżka oleju
Sposób przygotowania:
- Pokrój cukinię i paprykę w drobną kostkę, cebulę poszatkuj. Starannie opłucz pieczarki pod bieżącą wodą, osusz je i pokrój w plastry.
- Ugotuj makaron, stosując wskazówki załączone na opakowaniu, następnie go odcedź.
- W trakcie gotowania się makaronu, zarumień cebulę na łyżce rozgrzanego oleju.
- Następnie dodaj do niej resztę pokrojonych wcześniej warzyw. Całość smaż na dużym ogniu ok. 5-7 minut.
- Pomidory z puszki połącz z opakowaniem Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese, który nada im ziołowego posmaku. Tak przygotowany sos doprowadź do wrzenia.
- Następnie zmniejsz ogień i gotuj go przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj do niego podsmażone wcześniej warzywa i całość gotuj przez 2-3 minuty.
- Makaron wymieszaj dokładnie z sosem. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.