Wiosenna sałatka truskawkowa

Wykorzystaj truskawki, jednak tym razem nie na słodko, a w wersji wytrawnej. Ich połączenie z bazylią i octem balsamicznym na mieszance świeżych sałat na długo pozostanie w pamięci!

Wiosenna sałatka truskawkowa.

Składniki:

  • 1 woreczek mieszanki sałat Salsa mix Eisberg
  • 20 -30 dag truskawek
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:

  1. Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i przekrój na ćwiartki.
  2. Wymieszaj z posiekaną bazylią, a następnie ułóż na mieszance sałat.
  3. Polej octem balsamicznym i kilkoma kroplami oliwy
    z oliwek.