Drogie Czytelniczki (i Czytelnicy),
Wraz z marką Electrolux zorganizowałyśmy dla Was konkurs, w którym do wygrania mamy niezwykłe, nowoczesne i designerskie nagrody, które przydadzą Wam się w kuchni niemalże każdego dnia!
Nowa kolekcja Expressionist Collection® to ponadczasowe wzornictwo i mnóstwo innowacji. Dzięki tym produktom wykorzystacie dodatkowy czas i zmienicie codzienne posiłki w coś wyjątkowego.
Nagrody:
I miejsce:
Czajnik Expressionist
Czajnik EEWA7800 o pojemności 1,7 l jest idealny do każdego typu kuchni. Dzięki funkcji sterowania można wybrać odpowiednią temperaturę do zaparzenia ulubionej herbaty. Opcja One Cup Turbo™ umożliwia zagotowania wody w mniej niż 45 sekund, a intuicyjny i programowany wyświetlacz LCD HighContrast™ sprawia, że korzystanie z czajnika jest niezwykle łatwe.
II miejsce:
Blender Expressionist
Blender ESTM7300S jest idealny do każdego typu kuchni. Jego tytanowe ostrza TruFlow® i przeprojektowany dzwon zapewniają stałą wydajność mieszania. Silnik o mocy 700W sprawia, że w krótkim czasie przygotujesz zupy, koktajle i napoje, a ponieważ akcesoria można myć w zmywarce, równie szybko posprzątasz po pracy. Poza tym dzięki kompaktowemu wzornictwu blender jest łatwy do przechowywania.
III miejsce:
Toster Expressionist
Toster EAT7800, w którym mieszczą się dwie kromki pieczywa, jest idealny do każdego typu kuchni. Jego timer DigitalVision™ odlicza czas, więc wiesz dokładnie, kiedy Twój tost będzie gotowy. Pojemność XL sprawia, że możesz przygotować tosty z każdego rodzaju pieczywa, bułek lub bajgli. Inteligentna funkcja Lift and Check™ umożliwia sprawdzenie, czy tost jest gotowy bez resetowania czasu tostowania.
Aby wygrać należy:
- W komentarzu pod tym postem zamieść zdjęcie+przepis lub film (maksymalnie do 2 minut), na którym przedstawisz swoje ulubione danie przygotowane przy użyciu blendera lub innego, dowolnego sprzętu kuchennego. Im bardziej ciekawy i estetycznie wykonany projekt tym większe szanse na wygraną!
- Polubić profil Obcasy.pl na Facebooku (opcjonalnie – pojawią się tam informacje o konkursie;))
Spośród komentarzy (znajdujących się pod tym postem) jury redakcyjne wybierze trzy, które nagrodzi kolejno I, II oraz III miejscem.
Konkurs rozpoczynamy dzisiaj tj. 11.08.2016r. i kończymy 22.08.2016r. o północy.
Wyniki ogłosimy 23 sierpnia o godzinie 12.00.
Przed zgłoszeniem koniecznie zapoznaj się z regulaminem konkursu, który znajdziesz tutaj.
Wyniki!!!!
Zanim przejdziemy do wyników, chcemy Wam powiedzieć, że wybór był niezwykle trudny! Spośród tylu wspaniałych przepisów nasze redakcyjne jury musiało nie tylko dojść do porozumienia, ale także sprawdzić pochodzenie większości przepisów. Nie wszystko da się jednak zweryfikować – część przepisów pochodzi z Waszych kulinarnych blogów i ufamy, że to Wasze autorskie przepisy. Część jednak była żywcem skopiowana z różnych stron internetowych, dlatego nawet najciekawsze propozycje musieliśmy wyeliminować. Wiele przepisów powielało się też w innych konkursach – to nam nie przeszkadza, można przecież wykorzystywać własne dzieła w różnych miejscach.
Miejsce III:
Toster Expressionist wygrywa Iwona Chmiel
Miejsce II:
Blender Expressionist wygrywa Zuzanna Jaszczuk:
Miejsce I:
Czajnik Expressionist wygrywa Agnieszka Garbarczyk:
Serdecznie gratulujemy! Zwyciężczynie prosimy o wiadomość na adres [email protected] z danymi do przesyłki, numerem telefonu oraz dopiskiem „Electrolux + nazwa nagrody” w ciągu 7 dni. Dane zostaną przekazane fundatorowi, który przekaże nagrody bezpośrednio do zwycięzców.
Gratulujemy!
To jednak nie wszystko! Ponieważ Waszych propozycji było tak wiele chciałybyśmy nagrodzić też 5 dodatkowych osób. Przepisy niżej wymienionych zostaną oficjalnie opublikowane i podpisane w naszej rubryce Przepisy dlatego prosimy o kontakt na [email protected] w celu przekazania imienia i nazwiska. Wiadomość proszę podpisać „Przepis z konkursu”. Poza pełnym nazwiskiem można też dołączyć swoje zdjęcie, które z przyjemnością opublikujemy pod przepisem!:)
- Krem z pietruszki (korzenia) z czarnym sezamem. Monika L.
- Pasta z zielonego groszku z orzeszków i świeżej bazylii. Ewelina P.
- Chłodnik migdałowo-gruszkowy.
- Krem z pieczonych buraków z imbirem i mlekiem kokosowym. Agata
- Jagodowe mini-tarty.