Japońska sałatka z grzybami fungus

Ramen, placuszki okonomiyaki , czy może pierożki Gyoza? Sprawdź, jakie dania inspirowane Japonią warto dodać do swojego menu!

Salatka z grzybami fungus

Składniki:

  • 100 g Grzybów fungus House of Asia blanszowanych
  • 200 g ogórka zielonego pokrojonego na cienkie półplasterki
  • 50 g białej cebuli pokrojonej w cienkie półplastry

Sos:

  • 3 łyżki Pulpy mango Alphonso bez dodatku cukru Quality Food
  • 2 łyżki Soku z limonki House of Asia
  • 2 łyżki majonezu
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Zalej grzyby fungus wrzątkiem. Odstaw na 5 minut.
  2. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój. Cebule obierz i pokrój.
  3. Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  4. Do miski przełóż grzyby, ogórka, cebulę i całość dokładnie wymieszaj z sosem mango.