Kto nam podkłada świnię premiera. Udo Pollmer

Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka? Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z ekohodowli, bo są zdrowsze od tych ze sklepu?

kto nam podklada swinie

Stosujesz się do wszystkich rad speców od zdrowego żywienia, a wcale nie jesteś ani zdrowszy, ani szczęśliwszy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na któreś z powyższych
pytań, ta książka jest dla ciebie.

Udo Pollmer i jego team biorą na cel największe skandale żywnościowe ostatnich lat. Przyglądają się produkcji żywności, bio-certyfikatom, szczepionkom, chorobie szalonych krów i ptasiej grypie. Bazując na rzetelnych wynikach badań, które inni usiłują zamieść pod dywan, wyjaśniają, w jaki sposób wielkie koncerny manipulują informacjami i wykorzystują naszą niewiedzę.
To, że wszyscy płacimy za to zdrowiem, dla nich się nie liczy. Z pełną premedytacją podkładają nam świnię – i to bynajmniej nie taką, którą chcielibyśmy przerobić na schabowe.

Na szczęście Udo Pollmer – dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia i ceniony dietetyk
– staje w naszym imieniu do walki o zdrowy rozsądek.

A do tego uświadamia, że czasem lepiej i zdrowiej zjeść frytki z ketchupem, niż liść sałaty z eko upraw.
Bo nie ma nic złego w tym, że czasem zjemy coś, co lubimy!

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności, ale nikt
wam tego nie powie.
Autor demaskuje żywieniowe skandale i manipulacje informacjami z udziałem największych
koncernów i firm na świecie.
Prowokująca, kontrowersyjna książka, która obala żywieniowe mity. Pierwsza antydietetyczna książka w Polsce!

Silna (budząca skrajne emocje) postać autora – Udo Pollmer – dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia, ceniony dietetyk, staje w twoim imieniu do walki o zdrowy rozsądek.