Cukinia to doskonały składnik aromatycznych sosów. Przygotowując obiad, sięgnijmy po klasykę w wersji fusion. Gotowi na bigos z dodatkiem cukinii? Palce lizać!
Składniki:
- 800 g cukinii
- 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
- 200 g kiełbasy zwyczajnej
- 100 g wędzonego boczku
- 3 pomidory
- 1 łyżka smalcu
- 0,5 szklanki wody
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielony Knorr
Sposób przygotowania:
- Cukinię pokrój w kostkę.
- Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na smalcu, a następnie dołóż plastry kiełbasy oraz cukinię. Smaż około 5 minut.
- Dolej kilka łyżek wody, dopraw do smaku Delikatem Knorr, solą i pieprzem. Duś 5 minut.
- Pomidory obierz ze skórki oraz dodaj do smażonych produktów. Całość podgotuj. Posyp posiekaną natką.